Детска стоматология

Детска стоматология - защото децата не са малко възрастни

Детската стоматология се занимава с откриването и специалното лечение на всички заболявания в областта на зъбите, устата и челюстта през детството, т.е. от раждането до пубертета.

Фокусът тук е върху благоприятното за децата и игриво запознаване на малките с посещението при зъболекар и стоматологична помощ, което помага да се поддържат всички зъби здрави от първия млечен зъб до изригването на вторите зъби.

Редовните зъболекарски прегледи гарантират, че всяко увреждане на зъбите може да се открие рано и да се поправи чрез малки мерки (зъбни пломби).

Също толкова важно е да се открие развитието на неправилно подредени зъби, растежа на челюстта, разстройствата на изригването или непоставянето на постоянни зъби и да се започнат подходящи терапии. Тук е необходимо тясно сътрудничество с ортодонта.

Младежка стоматология - красивите, добре поддържани зъби са "готини"

Младежката стоматология поставя правилния курс за запазване на трайните зъби през целия живот.
Сякаш пубертетът вече не беше достатъчно труден! В тази фаза на живота до младата зряла възраст увреждането на твърдата зъбна субстанция (кариес) се развива особено бързо. Но първите проблеми могат да възникнат и в апарата за задържане на зъби (пародонт). Редовната индивидуална профилактика в денталната практика и оптималната стоматологична грижа у дома помагат да се овладее това критично време и да се осигури здравето на зъбите за в бъдеще.